odlingsblog

odlingsblog

Vinter

OdlingPosted by Thomas Sun, December 18, 2016 00:24:20

Visst är det skönt ibland när det är kallt och vinter. Odlingen ligger nere och man hinner att ägna sig åt annat. Idag hade min kör konsert och jag hann att skriva årets julkort åt pappa och mig själv.

I morgon åker jag till koloniområdet och lämnar allt vegetabiliskt avfall till komposten. Man måste ju vara sparsam med allt organiskt och värdefullt material. Detta gör vi väl mer eller mindre varje helg.

Nästa helg är det jul så God Jul för den som läser detta.

Slut på säsongen

OdlingPosted by Thomas Tue, August 17, 2010 00:25:51

Puh, nu känner man att hösten kommer med stormsteg. Igår åkte vi ut till Ängsö och tvättade rent våra glasfibervävar, de som var lönt att spara på till nästa säsong. Vi sköljer rent dem i vattnet och hänger sedan upp dem mellan träden på en medhavd tvättlina. De hinner torka och vi kan spara dem i förrådet.

Idag kokade jag om den sista laddningen gurkinläggning för näst sista gången. Skönt. Jag gick in och räknade gurkburkarna i förrådet. Vi kommer upp till 39 liter inlagd gurka iår. :-) Troligtvis rekord.

Avklarad dag

Tusen TrädgårdarPosted by Thomas Mon, August 09, 2010 01:04:22
Så nu är dagen avklarad. 19 besökare om jag räknar rätt. All ogräsbeskämpning därigenom inte förgäves sista veckan av semestern. :-)